De mooiste plekjes in 

'S-Heerenberg

De bekendste hotspots in 's-Heerenberg

Het oude muntgebouw

Het oude muntgebouw

Het oude Muntgebouw staat in de Muntwal en was in de 16e eeuw veel in gebruik. Tot circa 1580 werden hier munten geslagen, want daarna werd het door particulieren muntbedrijven afgekeurd. 

De plantage is een parkbos dat is aangelegd in de 18e eeuw rondom het kasteel huis Berg. Als u het pad op loopt richting de plantage, dan ziet u een prachtig landschap en kijkt u op de toren van Hoch-Elten.

De Plantage

Mechteld ten Ham

Mechteld ten Ham was een vrouw die werd beschuldigd van hekserij. Destijds werd er een waterproef gehouden en als de beschuldigde zou drijven dan zou dat bevestigen dat er sprake was van hekserij. Mechteld bleef drijven, waardoor ze als “heks” op de brandstapel moest. 

Mechteld ten Ham

Het Sint-Bonifatiusklooster was van 1910 tot 1971 een klooster. Na 1971 kreeg dit prachtige gebouw een andere functie en naam. Sinds dien heet het gebouw Gouden Handen en werd het tot 1999 een creativiteitscentrum.

Gouden Handen

De Boetselaersborg

De Boetselaersborg is in 1550 gebouwd door Deam en Hector van den Bergh. In 1620 kocht Willem Jacob van Boetselaer het, die zijn naam aan het huis gaf.  De Boetselaersborg is sinds 31 januari 1967 een rijksmonument.

De Boetselaersborg Het Kattenburg 6  ‘s-Heerenberg

Voormalige Pancratiuskerk

De in 1895 gebouwde katholieke kerk te ’s-Heerenberg draagt de naam van de heilige Pancratius, echter deze naamgeving werd al in de 13e eeuw gegeven aan de huidige gereformeerde kerk in ’s-Heerenberg. 

Pancratiuskerk

Meer foto's bekijken? Kasteelstad.nl

Benieuwd naar de blogs? kasteelstad.nl