Menu
's-Heerenberg

Kasteel Huis Bergh

Het Kasteel Huis Bergh is te vinden in het mooie ‘s-Heerenberg. Dit prachtige middeleeuwse kasteel brengt u echt even in een andere tijd. De belangrijkste en bestaande delen van het kasteel zijn van de 14e, 15e en 17e eeuw. Huis Bergh was een familieburcht van de hoge heren en graven van Van den Bergh. Rond het kasteel ligt een verhoogd pad dat een fantastisch uitzicht heeft op het kasteel huis Berg en de gracht.

Hotspots

Deze eeuwen oude stad heeft een mooie combinatie van oude gebouwen en natuur, daarnaast telt ‘s-Heerenberg maar liefst 27 monumenten die u gemakkelijk te voet kunt bezoeken. Als u om het kasteel loopt komt u uit bij de plantage. De plantage is een parkbos dat is aangelegd in de 18e eeuw rondom het kasteel huis Berg. Als u het pad op loopt richting de plantage, dan ziet u een prachtig landschap en kijkt u op de toren van Hoch-Elten. Naast de plantage zijn andere bekende hotspots: het oude Muntgebouw, Mechteld ten Ham en Gouden handen.

Bezoekers

Het kasteel is nu geopend van woensdag t/m zondag tussen 12.30 en 16.30 uur voor bezoekers. Er wordt dringend verzocht om voor het bezoek te reserveren om de drukte in deze tijd te voorkomen.

Locatie

Kasteel Huis Bergh
Hof van Bergh 8
7041 AC ‘s-Heerenberg
+31 (0) 314 661 281
info@huisbergh.nl