Menu
Didam / Montferland / Uitjes

St. Martinusmolen in Didam

Beleef een mooi stukje geschiedenis en kom naar de St. Martinusmolen in Didam. Naast het bezichtigen van de molen, zijn er tijdens de openingstijden ook molenaars aanwezig die u wat over de historie van dit monument kunnen vertellen. Daarnaast zijn er in de romp van de molen streekproducten en molengerelateerde producten te koop.

Over de molen

De St. Martinusmolen is in opdracht van Derk Kempers in 1885 gebouwd. Het lijkt dat de molen op een verhoging staat, maar het is vanaf de grond opgebouwd en er is later pas aarde rond de molen neergelegd, zodat men makkelijker bij de wieken kan komen. De molen is nu ruim 150 jaar oud en heeft 3 restauraties gehad. In 1963, 1980 en nog een uitgebreide restauratie in 2007.

Openingstijden

De molen en de winkel zijn elke zaterdag van 09:00-16:00 geopend. De St. Martinusmolen heeft ook een eigen stichting met het doel om de molen als een levend monument voor Didam te behouden. Per jaar wordt de St. Martinus molen gemiddeld 1500 keer bezocht. De entree van de molen is gratis, maar een bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Locatie
Molenhoek 17a
6942 EW Didam
info@martinusmolen.nl
06-238 256 96