Menu
Montferland / Oost Nederland

Regio TIP: Genieten in het Montferland

Montferland een prachtig natuurgebied aan de Duitse grens. Onder andere bekend om ’t Peeske. Generaties lang is deze prachtige plek bezocht door vele familie in de regio. Het is de startplek van vele wandelaars en sporters elke zondagmorgen. Een bron zorgt ervoor dat er een klein meertje is ontstaan.

Vele historische bezienswaardigheden maken van ‘s-Heerenberg een dagje uit om nooit te vergeten. Kasteel Huis Bergh laat aan elke bezoeker een onuitwisbare indruk achter. In het centrum van ‘s-Heerenberg kun je lekker uitpuffen in een van de cafeetjes. Zeddam een echt Toeristendorp met vele pensions en restaurants. De oudste molen van Nederland wordt er gevonden. Het Museum de Gildekaot geeft een indruk weer over het leven aan het begin van deze eeuw. Kortom , Montferland, meer dan een bezoek waardig!

Voor de recreatieve fietser zijn er de “Geldersepoort”- en “Montferlandroute”. Fietsend langs kastelen en door bossen, grensoverschrijdend met Duitsland is het schitterende “coulissenlandschap” een waar “eldorado” voor de meest verwende fietser.

Mountainbike
Voor diegene die optimaal het “Bergerbos” wil ontdekken is er een werkelijk “adem benemende” mountainbike route uit gezet. Zeer gevarieerd door dichte bebossing en langs open velden, meer dan 30 km route dwars door “Montferland”.

Wandelen
Voor de wandelaar heeft “Natuurmonumenten” speciale wandelingen uitgezet. Korte en lange routes zijn mogelijk, waarin een belangrijk deel van het alom bekende “Pieterpad” is opgenomen. Prachtige “vergezichten” als Rijnvallei en “Hulzenberg” zullen telkens verbazen, je waant jezelf in het “buitenland”.

Watersport
Bij het naburige plaatsje “Braamt” is het recreatiegebied “Stroombroek” gelegen. Hier vindt je genoeg mogelijkheid voor alle takken van de watersport als: surfen, duiken, zwemmen, kanoën etc. Voor de visliefhebbers is er zelfs een aparte visvijver, waar enkel en alleen de vissport uitgeoefend wordt.

Uw verblijf in Montferland word gezellig en comfortabel in de talrijke leuke hotels in Montferland.
101 leuke uitjes in Montferland zoek & boek je hier.

Klik hier voor de vele mogelijkheden in Montferland.