Menu
's-Heerenberg / Actief uit / Montferland / Wandelen

Hotspots in ‘s-Heerenberg

Kom naar het prachtige ‘s-Heerenberg en geniet tijdens een mooie wandeltocht van de natuur en de monumenten die ‘s-Heerenberg met zich meebrengt. Deze eeuwen oude stad heeft een mooie combinatie van oude gebouwen en natuur. Daarnaast telt ‘s-Heerenberg maar liefst 27 monumenten die u gemakkelijk te voet kunt bezoeken. In dit artikel leest u de vijf bekendste hotspots van ‘s-Heerenberg.

Het oude Muntgebouw

Het oude Muntgebouw staat in de Muntwal en was in de 16e eeuw veel in gebruik. Tot circa 1580 werden hier munten geslagen, want daarna werd het door particulieren muntbedrijven afgekeurd. Tegenwoordig is het Muntgebouw geopend voor bezoekers. De bezoekers kunnen eventueel ook zelf een munt slaan.

Mechteld ten Ham

Mechteld ten Ham was een vrouw die werd beschuldigd van hekserij. Destijds werd er een waterproef gehouden en als de beschuldigde zou drijven dan zou dat bevestigen dat er sprake was van hekserij. Mechteld bleef drijven, waardoor ze als “heks” op de brandstapel moest. Mechteld ten Ham leefde in ‘s-Heerenberg en werd in 1605 als laatste heks in Nederland op de brandstapel gegooid. In 2004 werd dit beeld geschonken aan de bevolking van ‘s-Heerenberg en is te bezichtigen bij Het oude Muntgebouw.

Kasteel huis Bergh

Dit prachtige middeleeuwse kasteel brengt u echt even in een andere tijd. De belangrijkste en bestaande delen van het kasteel zijn van de 14e, 15e en 17e eeuw. Huis Bergh was een familieburcht van de hoge heren en graven van Van den Bergh. Rond het kasteel ligt een verhoogd pad dat een fantastisch uitzicht heeft op het kasteel huis Berg en de gracht.

De plantage

De plantage is een parkbos dat is aangelegd in de 18e eeuw rondom het kasteel huis Berg. Als u het pad op loopt richting de plantage, dan ziet u een prachtig landschap en kijkt u op de toren van Hoch-Elten.

Gouden Handen

Gouden Handen

Het Sint-Bonifatiusklooster was van 1910 tot 1971 een klooster. Na 1971 kreeg dit prachtige gebouw een andere functie en naam. Sinds dien heet het gebouw Gouden Handen en werd het tot 1999 een creativiteitscentrum. In 2005 werd dit gebouw gekocht door de woningbouwcorporatie Woonzorg Nederland en kwamen er apartementen in. De rest van het park is in eigendom van de gemeente.

 

 

 

Meer informatie op Kasteelstad.nl