Menu
's-Heerenberg / Beek / Culinair / Didam / Familie & Kinderen / Gelderland / Loerbeek / Montferland

De food rally in Montferland

Afgelopen zondag was het zover, de volledig uitverkochte foodrally in Montferland. Nadat honderden tickets verkocht waren, stond er voor de deelnemers een mooie route en een heerlijke maaltijd te wachten. Ik heb een aantal deelnemers gesproken en in deze blog leest u meer over dit leuke evenement.

“Leuk dat er weer reuring in Montferland is”

De food rally is een rally waar de gasten 50 kilometer rondrijden in Montferland, waarbij er langs zes horecazaken gereden wordt. Tijdens de route kregen de deelnemers leuke vragen over de restaurants, omgeving en meer. Tussen de route door werden er zes stops gemaakt. Tijdens deze zes stops kregen de deelnemers heerlijke gerechten en had iedereen na deze route een mooie rit door Montferland gemaakt en de buik vol.

Het programma

De start van de food rally begon afgelopen zondag van 12:00 tot 14:00 bij De Plok. De deelnemers werden ontvangen met hun eerste gang dat bestond uit: Dungesneden gerookte ribeye, aardappelsalade, truffelmayonaise. De tweede stop was bij ’t Peeske waar de gasten een heerlijke mosterdsoep kregen. De derde gang bestond uit kipcurry, stamppot van zoete aardappel, mango, rucola dat verzorgd werd door De Gracht. Bij de Déél stond de volgende gang voor de deelnemers klaar dat bestond uit gegrild buikspek “red roast”, steakfrites en baconmayonaise. Als vijfde gang werden de deelnemers naar Carpe Diem geleid en kregen ze een goulash van wild. De afsluiter was bij Brinks pannenkoeken. Daar stond de tagliatelle van pannenkoek, Montferland ijs, chocoladesaus en rood fruit op het menu. Als klap op de vuurpijl kregen de gasten van Paul Berntsen een zak heerlijke oliebollen mee naar huis.

De ervaring

Ondanks dat de horeca het zwaar heeft deze tijd, leed de sfeer er niet onder. “Zo leuk om te zien dat het horecapersoneel ook zo geniet”. Vertelde een van de deelnemers. Het was een unieke ervaring dat zeker voor herhaling vatbaar is.