Menu

Ga erop uit en kom naar het mooie Hoch Elten. Hoch Elten ligt net over de grens in Duitsland. Op de Eltenberg heb je fantastische uitzichten en de berg heeft een bijzondere geschiedenis.

De geschiedenis van Elten

In 967 werd er een damesstift gesticht. Het hoofd van de stift was Liutgard van Elten, vandaar de naam Elten. In 1949 moest Duitsland ter compensatie van de tweede wereldoorlog, Elten afstaan aan Nederland. 14 jaar later kreeg Duitsland Elten weer terug. Door het wisselende grensgebied tussen Nederland en Duitsland spreken veel mensen in Elten ook goed Nederlands.

Wandelen

Hoog-Elten heeft een hoogte van maar liefst 82 meter en heeft een mooi uitzicht op de omgeving. Dit gebied staat bekend om de wandelroutes en de bezienswaardigheden. Daarnaast is dit ook een bekende plek voor wielrenners. Deze steile heuvel is tenslotte de uitdaging voor fietsliefhebbers.

Hotspots

Hoch Elten is een echte toeristenplek. Aangezien het net over de grens is zijn alle informatieborden zowel in het Duits als Nederlands geschreven. Hoch Elten heeft ook een camperplaats voor de toeristen die Graag wat langer van dit mooie plaatsje willen genieten. Een bekende hotspot van Hoch Elten is de 57 meter diepe Drususbrunnen. Dit is een waterput uit 980 die tot 1931 Elten heeft voorzien van water. Verdere hotspots in Hoch Elten zijn: het blote-voetenpad, de Steintor, Sint-Vitus kerk en de vele mooie uitkijkpunten.