Menu
Culinair

Restaurant Lavande

Restaurant Lavande houdt van lokale producten en in het bijzonder die Gelderland te bieden heeft. Producten die een goede basis bieden voor de keuken. De basis wordt gecombineerd met de liefde voor de Franse keuken. Deze combinatie levert verrassende smaken op.

Het restaurant kan alleen verrassende smaken opleveren wanneer zij werkt met de juiste leveranciers. Tevens vinden de eigenaresses van het restaurant het belangrijk om met lokale leveranciers te werken. Elke dag probeert het team van het restaurant met dezelfde trots en ambachtelijkheid waarmee de leveranciers hun producten maken originele recepten te ontwikkelen. De vegetarische- en veganistische keuken sluit het restaurant niet uit. Op dit gebied wil het restaurant ook verrassende- en smakelijke gerechten leveren. Het restaurant zorgt voor variatie en werkt zoveel mogelijk met seizoensproducten.

Niet alleen de klassieke Franse wijnen horen bij het restaurant, maar ook de lokale wijnen. De lokale wijnen zijn van Achterhoekse bodem en komen van Wijngaard Montferland. Het restaurant serveert ook regionale bieren en Nederlandse kruidenthee.

Naam

Eigenschappen die bij lavendel passen zijn kalmerend, verzachtend en verrukkelijk geurend. Tevens heeft de geur van lavendel een rustgevende werking. Bovendien staat lavendel bekend als het ‘kruid van de liefde’. Lavande, de Franse naam voor lavendel, past dan ook bij het restaurant. Liefde, passie en ambitie hebben de eigenaresses gestopt in het restaurant en verwerken zij dagelijks in de gerechten.

Sfeer

De eigenaresses van het restaurant hebben hun best gedaan om de Franse sferen terug te laten komen in het interieur. Bij de Franse sferen kunt u denken aan Franse chambres d’hôtes en de knusse auberges. Schilderijen die de eigenaresses hebben meegenomen van hun reizen naar Frankrijk hangen in het restaurant. Het huiselijke gevoel is in het restaurant gebracht, zodat u zich thuis voelt.

Menu

Smaak daar draait het om. Een mooie smaak wordt mede gecreëerd door te werken met basisproducten van natuurlijke bodem. De perfecte combinatie wordt gecreëerd door de basisproducten te combineren met de Franse touch en de liefde voor koken. Het restaurant wil dit ook toepassen op vegetarische- en veganistische gerechten. De zoektocht naar de perfecte combinatie is dagelijks een uitdaging.

Menu de la maison zijn gerechten waarvan Annette en Patricia vinden dat zij de juiste combinatie vormen voor een onvergetelijke avond. De junior gasten probeert het restaurant zoveel mogelijk zonder ‘frituur’ te laten genieten van de ambachtelijk bereide gerechten. Voor de junior gasten zijn de porties gehalveerd in hoeveelheid en prijs.

Bent u benieuwd naar de menukaart? Neem dan een kijkje op de website.

Reserveren

Wilt u verzekerd zijn van een tafeltje in het restaurant? Reserveer dan via de website een tafeltje.

Openingstijden

Bekijk op de website de actuele openingstijden van het restaurant.

Locatie

Restaurant Lavande
Kilderseweg 17
7038 EH Zeddam
06-39393800
info@restaurantlavande.nl
www.restaurantlavande.nl