Menu
Algemene informatie

Openbaar Vervoer in Montferland

Wat vaak vergeten wordt, maar in onze optiek zeer belangrijk is, is het openbaar vervoer. Hoe is het openbaar vervoer in Montferland geregeld? Hieronder lees je alles over het OV in Montferland en hoe het jullie kan helpen bij een rondtocht door het prachtige Montferland. Let er echter wel op dat de meeste bushalte(s) in de kleinere plaatsen vaak bereikbaar zijn via een belbus, dit betekend dat je minimaal een uur voor vertrek dient te reserveren. Reserveren kan via arriva.nl of door telefonisch contact op te nemen via 0900-1961.

Azewijn:
In Azewijn bevindt zich slechts één bushalte, deze bevindt zich op de Laakweg. Vanaf daar is het ongeveer +/- 5 minuten lopen naar het centrum van Azewijn.

Beek:
Beek heeft 2 bushaltes bij de ingangswegen van het dorp; Op de Sint-Jansgildestraat stap je in principe direct uit in het centrum van Beek. De tweede bushalte bevind zich op de Peeskesweg dat wat verder van het centrum ligt. Wel sta je wandelend binnen 5 minuten in het Bergherbos, en Uitspanning ‘T Peeske.

Braamt:
Aan de N316 bevindt zich één bushalte waarbij je lopend binnen 5 minuten in hartje Braamt bent, daarnaast heeft Braamt een tweede bushalte namelijk bij Stroombroek. Wanneer je naar het centrum wilt kun je beter de bushalte aan de N316 pakken, maar voor watervertier en vakantiepark Landal is bushalte Braamt Stroombroek aan te bevelen.

Didam:
De ‘hoofdstad’ van deze prachtige gemeente kent één treinstation. Het treinstation bevindt zich op ongeveer 2 minuten lopen van het gemeentehuis. Wilt u liever naar het centrum om bijvoorbeeld carnaval of schuttersfeest bij te wonen? Dan wandelt u binnen 10 minuten naar hartje Didam. Ook kent Didam 8 bushaltes; op de Raadhuisstraat, de Hoevert, de Linde, gemeentehuis, Kapelstraat, kerk, Patersmitsstraat en centraal station. Via de bushalte aan de Raadhuisstraat is het simpel om onder andere de oudste overdekte markthal van Nederland te bezoeken. De St. Martinusmolen bevindt zich aan de Molenhoek wat in 9 minuten loopbaar is vanaf het centraal station.


‘s-Heerenberg:
5 bushaltes bevinden zich in deze historische stad.
Busstation ‘s-Heerenberg, Hangaarts, Slotlaan, ’t Goor en de Maria van Nassaulaan. Het centrale busstation bevindt zich bijna direct in het winkelcentrum. Liever naar Kasteel Huis Bergh of het Stadsmuseum? Dan adviseren wij om uit te stappen bij de Slotlaan, vanaf daar is het slechts 8 minuten wandelen naar het kasteel waar het heerlijk vertoeven is van de oudheid, natuur, bezienswaardigheden en activiteiten.

Kilder:
Kilder kent 2 bushaltes namelijk de Hoofdstraat & Dorp. Beiden bushaltes bevinden zich vlakbij het centrum. Genieten van een prachtig uitzicht? wandelen naar het Uitzichtpunt Kale Jacob doe je in 30 minuten. Liever recreëren? Boerderij de Elsenhof is wel de gehele andere kant op, maar ook loop-baar in 25 minuten.

Lengel:
Lengel kent helaas geen bushaltes, echter ligt dit dorp tegen ‘s-Heerenberg aan waardoor het met een beetje fanatiek lopend bereikbaar is.

Loerbeek:
De Didamseweg en ’t Heuveltje zijn de enige bushaltes (in) Loerbeek, via de Didamseweg zijn partycentrum De Déél en Huifkarcentrum Bergh bereikbaar.

Stokkum:
Het relatief kleine maar zeer gezellige dorp Stokkum heeft 2 bushaltes; Dorp en Lange Heg. De bekende molen van Stokkum is lopend binnen 10 minuten bereikbaar. Liever genieten van een prachtig uitzichtje? De Hulzenberg is op 30 minuten afstand.

Vethuizen:
Dit dorpje kent helaas geen bushaltes en/of treinstations.

Wijnbergen:
De dichtstbijzijnde bushalte is Braamt, Stroombroek. Op slechts 2 minuten afstand van Wijnbergen.

Zeddam:
Tolhuis, Hertenkamp en de Kilderseweg zijn de bushaltes van Zeddam. Het Tolhuis ligt op kijkafstand van de eerste broodjesdrive-thru Broods. De Hertenkamp ligt praktisch tegen Brinks pannenkoekenhuis aan, heerlijk!